v.32

Onsdag idag och det innebär en ny graviditetsvecka. Nämnligen 32. Bara 8 veckor kvar nu =)

Detta är vad som händer denna vecka:


Mamma

Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.

Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.

Barn

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr.
Huvudets omkrets är 30 cm.

Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser.
 Fingertopparna har fått vassa naglar.


I måndags var vi också köpte bilbarnstolen förresten. Det blev en Acta Graco Logico S med bas. En blå sådan. Den kommer bli jättebra och igår kom fredde hem när han slutade jobba och vi åkte till Stinsen. Kollade lite på H&M, Lindex och Kappahl, fredde köpte ett par byxor och två par strumpor till Wille. Sen gick vi in på Vinn stormarknad och storhandlade. Så nu var man 1800:- fattigare. Well, nu har vi köpt massa mat och så iaf =) Nu är det bara färskvaror som behövs fyllas på med då och då. Köpte även lite våtservetter, tvättlappar, amingskupor, kudde till vagn och spjälsäng. Det är bra att köpa saker lite då och då =) Då behöver man inte köpa allting samtidigt sen, det är ju faktiskt en hel del saker man behöver ha innan bebisen kommer!

Idag är det jobb som gäller, börjar klockan 13 och jobbar till 19. Jag är trött, jag bara längtar tills jag får sova ut och vakna utvilad. Men har jag tur så får jag snart göra det =) Jobbar ju min sista dag på fredag. wiiiho!
Ska bara försöka börja sova längre på morgonen och inte vakna 8 och vara superpigg! För det SUGER!

Ha det gött!


Jobb.

Idag har jag jobbat, skulle jobbat 13-18 idag, men vi hade möte imorse så jag började 9 och skulle jobbat till 18. Men min rygg orkar inte riktigt, så jag fick gå hem vid 15. Då hade jag ändå jobbat den tiden jag skulle idag i timmar. Men nu börjar det bli jobbigt för ryggen att jobba. Ont som fan!
Detta är ju sista veckan jag jobbar och sen är jag hemma på havandeskapspenning, ska bli skönt även fast jag kommer bli uttråkad, men vafan. Det är smällar man får ta.
Idag ska jag och fredde åka till babyland och köpa bilbarnstolen och efter det blir det troligtvis storhandling.
Måste skriva en lista på vad vi ska handla nu! :)

Puss och kram

Besök hos BM.

Idag har jag varit ledig. Skönt!
Var hos barnmorskan idag också, var en månad sen vi var där sist.
Hade gått upp 4 kg sen sist så nu har jag gått upp totalt 5 kg. Nu börjar både jag och wille lägga på oss.
Magen hade växt 4 cm sen sist också, så det går framåt. Hjärtslagen var bra också, 144 slag/min. helt perfekt!
Har även tendenser till foglossning också. Har fått som ett tryck över blygdbenet, känns lite obehagligt när jag går. Trodde nästan att Wille hade fixerat sig, men icke. Han ligger tvärs över magen i sin favorit-position. =) Han ligger alltid tvärs över magen :)

Imorgon går jag in i vecka 31 också. Bara 9 veckor kvar! Så vi längtar!! Vill ha april nu!!!

Efter bm-besöket idag så åkte vi till donken och käkade lunch, sen släppte fredde av mig här hemma också drog han till jobbet igen. Jag följde med Emelie och hämtade Kevin på dagis och sen gick vi till ICA och tillbaks. Skönt med en liten promenix! =) Mer sånt! hihi

Fredde kom och hämtade mig strax efter 6 och vi drog till Coop och handlade. Så nu ska vi laga middag. Lövbiff med vitlökssmör, pommes och sallad! =) Smarrigt! Sen ikväll ere fotboll på tv som vi MÅSTE se.. =/ Får väl lösa korsord eller nåt :)

orkar inte.

Idag är jag helt galet trött, skulle bara vilja vara hemma och ligga i sängen hela dagen.
Usch, jag förstår inte varför jag är så trött heller. Somnade runt halv 11 igår och sov till kvart över 9.
Men jag har väl kommit in i en trötthetsperiod antar jag. Förresten så har jag jobbat min sista helg på jobbet. Och nu har jag bara 8 arbetsdagar kvar tills jag går hem på havandeskapspening. Skönt! Men jag kommer nog bli jäkligt uttråkad, men det är smällar man får ta. Jag får se till att göra saker och passa på att vila upp mig, för sen är ju alla sovmornar slut på mycket, mycket länge!

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för att sen springa iväg till bussen!
Tjoflöjt!

v.30

Ny vecka dårå!
Vecka 30 idag och nu börjar det kännas att det börjar bli trångt för Wille i magen. Jag känner av honom i stort sett hela tiden. Han sparkas och buffas och trycker och har sig. Well, det får han väl gärna göra. Det är mysigt plus att då vet man att han lever :)

Igår var jag ledig, gjorde inget vettigt på hela dagen. Hoppade i badet runt halv 6. Fredde kom hem vid 6. Då åkte vi på en liten roadtrip. Åkte till enköping, gick in på coop och köpte gravljus sen åkte vi till freddes farfars- och morfars grav och tände ett ljus. När vi var på väg hem stannade vi till vid hans farmor också och plingade på och satt hos henne och pratade i ungefär 30 min. Sen åkte vi till McDonald´s och åt mat och sen åkte vi hem.

Idag ska jag inte göra något speciellt mer än att jobba. Börjar klockan 13 idag. Usch, är inte alls på jobbhumör!
What to do?!

Over and out!

Ledig helg.

Yes, jag är ledig i helgen, så sjukt skönt. Men jag har börjat vakna runt 8-9 och kan inte somna om sen. DRYGT!
Fredde jobbade idag, han slutade 13, kom hem. Sen åkte vi till söder, käkade på tacobar, gick och såg ping-pongkingen, seg film, smårolig, men som sagt seg film. Sen åkte vi hem och ja, nu sitter jag här. Känner mig deppig, why? Jag är trött och vill egentligen bara gå och lägga mig, men inte fan kan man gå och lägga sig halv 8 på en lördagkväll. Det skulle ju suga rätt rejält. Känns som att fredde är irriterad på mig hela tiden =/ Även fast han kanske inte är det, så känns det som det. och det SUGER rejält, det vill jag ju lova. Känns som en kväll som är laddad för en hormonsvallning och gråt. Men det får jag väl se till att det inte blir.
Nej, nu ska jag nog kanske ta nåt gott att äta och sen sätta mig i soffan.

Ha det gött alla!

Jippi!

Har ju blivit sjukskriven 25% pga min rygg. Så igår var jag ledig och idag också. Idag är ju min riktiga lediga dag. Och igår var jag hemma just pga av att jag blivit sjukskriven. Mycket skönt!
Var på IKEA igår och köpte en byrå, måste ju ha en till Willes alla kläder =) Fredde satte ihop den igår och nu ska jag snart lägga ner alla Willes kläder där i. Har en riktig fixa-dona-städa-dag idag. Har vikt alla mina kläder i garderoben samt vikt alla freddes t-shirtar och pikéer. Satt ihop alla strumpor som typ låg överallt.

Ska plocka lite med grejer som ligger överallt samt ta en sväng med dammsugaren också.

Jag har förresten fått full beviljad havandeskapspenning, så 1/3 går jag hem från jobbet.
Då är det bara att fortsätta fixa och dona tills lilla Wille kommer. Borde under den tiden ställa mig och laga massa mat som går att frysa in, så det bara är att ta fram sen, för när Wille har kommit antar jag att jag knappast kommer palla stå och laga lunch osv..

Imorgon går jag in i vecka 29 också. Shit, det är bara 11 veckor kvar tills beräknad förlossning, men jag har känslan av att han kommer komma nån/några veckor för tidigt, men det kan ju inte jag sitta här och förutspå, men det är iaf vad jag tror. Men jag ska inte gå på vad jag tror, för jag var ju nästan bombis på att Wille var en liten tjej. HAHA, så jag ska sluta tro saker :)

Nej, nu ska jag fortsätta med min fixa-dona-städar-dag!

ADIOS AMIGOS!